Bezoek en chinese avonturen! - Reisverslag uit Shanghai, China van Marlijn - WaarBenJij.nu Bezoek en chinese avonturen! - Reisverslag uit Shanghai, China van Marlijn - WaarBenJij.nu

Bezoek en chinese avonturen!

Door: marlijnH

Blijf op de hoogte en volg Marlijn

04 November 2010 | China, Shanghai

Ni Hao lieve allemaal,

Allereerst, sorry dat ik zo lang niks van mij heb laten horen!! Ik hoorde al wat gemopper zo hier een daar, en ja.. jullie hebben gelijkt, het is weer tijd voor een update uit het o zo mooie Shanghai!

2 weken geleden is Heleen hier geweest, en we hebben veel meegemaakt kan ik je vertellen!
Het was echt onwijs leuk om mijn moeder na zo’n lange tijd weer te zien!
Deze week sliepen we allemaal bij Hester, mijn nicht die hier in Shanghai woont, dus een dolle boel daar in huis!
De hele week hebben wij genoten van de leukste plekjes van Shanghai en we hebben echt heerlijk gegeten in speciale restaurantjes. We hebben er geluk gehad met het weer, want het was de hele week rond de 23 graden en heel zacht, dus lekker weer om te genieten van de gebouwen, mensen, terrasjes en natuurlijk het fantastische uitzicht hier!
Maar je bent een vrouw of je bent het niet, wat hebben we het meeste gedaan in die week? Juist ja, geshopt!! En dat beviel de dames goed! Vooral de Uggs waren geliefd!

Maar natuurlijk zijn we in Shanghai, China, dus maak je ook de meest rare dingen mee!

Zo zaten wij na een ochtendje Yuen Garden in een parkje bij te komen, en tegenover ons zaten een opa en oma gezellig te picknicken met hun kleinkind. We zaten op een klein muurtje, met achter ons een onwijs vies slootje. De opa stond op, en klom over het muurtje heen… we keken elkaar aan, wat gaat hij dan doen? Heleen grapt nog, die gaat natuurlijk zijn kunstgebit wassen! En je gelooft het of niet, jaaahoor, daar ging hij!! Hup, kunstgebitjes uit, lekker even goed door het water halen… en schoon!! Wat hebben wij gelachen!!! Vervolgens had Heleen (nog steeds op dat muurtje zittende) vrienden gemaakt met een Chinese student, en de voorbijgangers vonden dat maar al te interessant. 3 Nederlandse dames op een muurtje aan het praten met chinezen. Er kwam een hele oude man aangelopen, heeeel vies, de tanden die hij überhaupt nog in zijn mond had zitten waren zwart, met een flesje water in zijn hand. Hij kwam ook even kijken wat we aan het doen waren, en bleef voor mij staan. Vervolgens (nog helemaal ontdaan na het vieze kunstgebit ritueel) verslikte hij zich in zijn slokje water, en jahoorrr…. vol over marlijn heen!!!! Ik schreeuwen, hahahaha… Hij begreep uit mijn heftige armgezwaai dat hij maar een eindje verderop verder moest drinken, en al lachend bleef hij daar braaf staan! Ook daar hebben we natuurlijk weer keihard om gelachen, ja, het leven tussen de chinezen is niet altijd makkelijk, maar wel ERG leuk!!
Deze week ging echt veel te snel, maar we hebben het wel nog even afgesloten met een heerlijk diner gevolgd door een massage waar we allemaal lekker lagen weg te dromen van alles wat we hebben meegemaakt.

De week daarna was het echt shit weer, veel regen en het werd van de 1 op de andere dag echt heel erg koud! Dat schijnt hier zo te gaan, in een keer is het winter. Wel heel erg bizar om zo mee te maken! Maar nu merk ik wel dat mijn huisje niet zo goed is geïsoleerd, we hebben het nu al heel erg koud, dus ik heb al een lekkere dikke deken en pantoffels gescoord!

Die zaterdag toen Heleen en Leny weg gingen, ging ik ’s avonds gezellig uit met de Nederlandse studenten en nog wat mensen die op de expo werkten. We besloten om naar Bar Rouge te gaan, een van de mooiste clubs van Shanghai, wat ook weer een heel avontuur bleek te zijn! Bij Bar Rouge was die avond themafeest, pervert black, en als je helemaal black gekleed was kon je gratis naar binnen. Maar, dan is het eerst nog zaak om veilig aan te komen bij Bar Rouge!
Michelle en ik reden samen met de taxi naar de Bund, waar die bar zit, en het was zulk noodweer!! Het had al een poosje niet geregend, dus de wegen waren bestwel glad, en de taxi’s zijn echt niet Ok hier! Toen we de snelweg op reden, begon de auto helemaal te glibberen… dood eng natuurlijk! Michelle en ik een beetje in paniek, en we bedachten hoe we dat gingen duidelijk maken. Ik weet wel hoe ik moet zeggen dat een taxi moet stoppen in het chinees, dus ik dacht, ik probeer met mijn handen duidelijk te maken dat hij langzamer moet en dan zeggen dat hij moet stoppen… dan snapt hij vast wel dat hij wat langzamer moet gaan rijden. Maar nee, ik was weer te naïef, en dat hebben we gemerkt ook! Toen ik dat zei, trapte die aardige chauffeur zoooo hard op de rem!! Midden op de snelweg!! Wij schreeuwen, doorrijden doorrijden!! Maar ook dat snapte hij natuurlijk niet! Pff.. af en toe voel je je zo stom als je een taal niet spreekt! Dus, marlijntje, altijd onthouden dat als ik zeg dat ze iets moeten doen, ze het ook echt doen!!!
Enfin, veilig aangekomen bij Bar Rouge (en een te hoge bloeddruk) zagen we dat het een soort fetish feest was !! super grappig! Veel mensen liepen in leren pakjes en zweepjes enzo, we hebben ook wel weer erg gelachen die avond! Fout, maar wel leuk! Haha!

Afgelopen weekend ben ik ook gezellig uit geweest met een hele groep studenten. Eerst ben ik naar het eindfeest op de Expo geweest, daar gezellig gedanst en gedronken, en toen door naar een club waar een jongen uit de groep draaide! Daarna nog door naar een andere club, dus zeer geslaagd allemaal!

Oh en voor de liefhebbers, ik heb kaartjes voor Armin van Buuren gescoord!!! 27 november treed hij op in Shanghai!! Gaaf he? Dat is toch wel heel apart! De Nederlandse nummer 1 van de wereld en ik ga er heen! Happy happy!

Deze week was wel een heel hectische week op stage, want alle expo studenten vertrekken vandaag weer naar Nederland, dus er moest veel geregeld worden! Ook verhuizen wij morgen naar ons nieuwe kantoor omdat de Expo achter de rug is, we kijken er allemaal naar uit!

Gisteravond had ik gezellig een etentje met een groepje mensen, want 1 meisje uit de groep was jarig. Vanuit huis ging ik daar met de taxi naar toe, en ook dat ritje was niet goed voor mijn bloeddruk! Ik was eigenlijk al te laat, want ik moest ook uit werk komen, en had dus haast om daar op tijd te zijn. Maar Chinezen en haast, uh, nee.. geen goede combi!
Gedurende de rit begon ik mij steeds meer te ergeren aan die man, ook omdat ik het idee had dat hij totaaal niet wist waar hij naar toe aan het rijden was.. en hij reed zooo ongelofelijk langzaam. Na 800 keer het adres gezegd te hebben (en hij nog steeds geloofwaardig zei dat hij het snapte) was ik het zat. Bij het groene stoplicht begon de hele stoet te rijden, maar het optrekken lukte deze trage chinees niet zo goed, en ik begon te roepen, GO GO GO! En dan met mijn handen zo zwaaien… en je voelt het al aankomen, vol op de rem!! Midden op het kruispunt stilstaan, want dat snapte hij niet!! Vervolgens kon ik hem gaan uitleggen dat hij door moest rijden, en ook dat was moeilijk! Hahaha..
En ik dacht nog zo dat ik ervan had geleerd de vorige keer….
De rest van de avond was erg gezellig. Maar helaas zou het de volgende ochtend weer erg vroeg voor mij zijn, dus ik ben op tijd naar huis gegaan..

Komend weekend staat er ook weer erg veel op het programma!
Dus ik belooooof nu echt, dat ik volgende week weer een blog zal schrijven, ik heb er dan (denk ik) weer wat meer tijd voor !

Veel liefs en een dikke knuffel!!

ZaiJian!

• 04 November 2010 - 08:43

Annebel:

Marlijntje!!

Jeuj een berichtje! Vind wel dat je braaf luistert door meteen een nieuw berichtje te sturen haha!
    Wel vervelend dat het daar zo snel koud wordt! Hier is het wat kouder geweest maar nu is het gewoon "warm" om met een sjaal en dikke jas over straat te gaan!
    Wel grappig dat je met iedere taxi hetzelfde probleem hebt. rare chinezen ;)

Fijn weekend!

kus

• 04 November 2010 - 16:32

Jeanne Kruis:

Hallo Marlijn,

Zo te lezen heb je het heel erg leuk in China. Wat gewelsig he als je op deze manier een stage kunt doen. Dat van het gebitje heb ik net aan Wim verteld en die griezelde er net zo van als ik. Ik denk wel dat jij met je blonde haren veel bekijks zal hebben daar. Zo´n taxiritje hebben wij in Thailand gehad, je houd je hart vast en hoopt maar dat je heelhuids thuis komt he.

Nou meisje, we hopen op een volgende blog van je en het zal je wel tegenvallen als je weer naar ons koude kikkerlandje terug gaat komen.

groetjes,
    Jeanne en Wim Kruis

• 18 November 2010 - 12:24

Waldo:

Gelukkig kan ik op je reisverslag lezen hoe het gaat, en wat je allemaal meemaakt. Van je moeder helaas geen spannende verhalen gehoord. Zal wel aan het weer in NL liggen.

• 19 November 2010 - 16:59

Ina:

Hoi Marlijn,
    Wij kregen van Ellen een link naar jouw reisverslagen; we waren namelijk benieuwd naar je belevenissen. Nou, belevenissen zijn het! Heel leuk om het allemaal te lezen en je maakt ook mooie foto's. Nog heel veel plezier daar.

Groeten,
    Ina