Leuk weekendje!
Door: marlijnH
Blijf op de hoogte en volg Marlijn
03 Oktober 2010 | China, Peking
Ni Hao!!
Mijn weekend zit er al weer bijna op!
En ik heb weer heel wat meegemaakt!
Zaterdag zijn Rozsa, Michelle en ik gezellig op pad gegaan, we gingen naar de fake market, want ik moest nog een portemonnee scoren. Daar hebben we afgesproken met 2 nederlandse jongens, dus dat was heel gezellig! Lekker lopen rondneuzen en discussiëren met die chinezen, want die houden maar niet op!! Afdingen is wel heel erg leuk hier, maar niet altijd makkelijk! De fake market is eigenlijk een grote shopping mall, helemaal vol met kleine winkeltjes met tassen, schoenen, kleding en nog meer troep! Wat heel grappig is, dat die mensen kleine winkeltjes hebben, maar elk winkeltje heeft ook een 'geheime' deur waar ze nog veeel meer spullen hebben liggen! Vaak als je geinteresseerd bent nemen ze je mee naar die 'geheime' kast.. maar vind dat toch altijd een beetje een eng idee... Ik was alleen bij een winkeltje aan het kijken en dat meisje zei dat ze nog meer portemonnees had, dus ik ging die kast in... deed ze hem achter mij dicht! Ik ging helemaal flippen, ze zei dat ze anders problemen kreeg met de politie en dat ik rustig kon kijken.. nou.. niet dus.. Open the door, NOW! .. en zij weer zeggen dat er niks aan de hand was... toen ben ik maar gaan schreeuwen dat ik het niet leuk vond, en haar heeel boos aangekeken en geroepen dat ze naar me moest luisteren.. hahaha!
Gelukkig raakt marlijn nooit in paniek (!!??) hahaha! Arm chinees meisje ! Vanaf dat moment ging ik even niet meer zo relaxt zo'n kast in:P haha!
Ik heb mijn portemonnee gevonden, en we zijn met zn allen in een heel afgelegen straatje bij een typisch chinees restaurantje gaan eten. Ik vond het eigenlijk niet zo'n goed idee, het stonk er en zag er bestwel vies uit... maar toen we er eenmaal zaten was het wel heel gaaf! De mensen waren zoo lief, en het eten was echt heeerlijk! Ok, het bestek en de tafels enzo zijn wel smerig, maar je eet soms toch het lekkerste in die simpele chinese restaurtantjes.. en het kost natuurlijk geen drol! We waren met zn 5en bij elkaar 7 euro kwijt!
Rozsa, Michelle en ik zijn daarna naar de cityshop geweest, in een supermooi hotel, om even wat westerse dingen in te slaan! Daar schijnen ze ook goede kaas te hebben, dus dat hoef ik ook niet meer te missen! =)
We hebben daar een heerlijke warme kip gekocht en een goede fles wijn, en dat gezellig op zitten peuzelen thuis, terwijl de regen op de ramen kletterde! Erg gezellig, en hebben erg gelachen!
Michelle en ik zijn rond een uur of 11 savonds weg gegaan naar The M1nt... ik wilde daar zo graag heen! Dat is een superluxe club in Shanghai, heel erg bekend.
Na een half uurtje in de taxi kwamen we daar aan, via de ingang van het hotel moesten we naar boven.. en op de 34e verdieping liepen we de supermooie club binnen... Ongelofelijk!!!
Wat een luxe, wat een prachtig uitzicht!! Je moet je voorstellen dat je savonds in zo'n moderene supermooie sfeervolle club bent, met hele grote ramen tot de grond.. en het prachtige uitzicht over de hele stad!! Dan krijg je toch wel kippenvel, en dringt het weer even goed tot me door dat ik een verschikkelijke bofkont ben dat ik dit mag meemaken!! Wat een prachtig leven heb ik!
We gingen naar de grote zaal, met aan de zijkant een supergroot aquarium met haaien (!), en daar was een Dj aan het draaien, iedereen ging helemaal los! Het was heel erg donker en vol, allemaal leuke moderne westerse mensen.. en dan dat uitzicht! Ongelofelijk!
Na een tijdje stonden wij ook tussen alle mensen helemaal los te gaan en te genieten van de geweldige muziek en de mensen om ons heen!
En toen de DJ het nummer van de peppers opzette gevolgd door Alicia Keys met Empire state of mind... ging ik he-le-maal los!! Wat een avond! Ja, daar word ik nou echt gelukkig van!
Ik zou jullie dit allemaal zo graag willen laten zien, het is bijna niet te omschrijven hoe het voelt..
Ik kijk nu alweer uit naar mijn volgende Mint avondje!!
Vandaag voelde ik mij aardig brakjes, dus lekker rustig aan gedaan. Aan het eind van de middag kreeg ik weer de behoefte om te genieten van de skyline van Shanghai, waar ik zo van houd!
En eigenlijk is dat toch heel speciaal, binnen een half uur ben ik daar... op DE plek van deze immense stad! Waar iedereen een keer geweest moet zijn in zijn leven.
Ik vond het wel een goed idee om daarheen te gaan, lekker in mijn eentje.. goede muziek op..
Maar, dat idee bleek een iets minder goed idee dan ik aanvankelijk dacht..
Want, de chinezen hebben vakantie!
Dus ik was niet de enige die daar een kijkje wilde nemen. Na een kwartiertje werd ik zo gek van ze, dat ik besloot maar een andere keer te gaan.. want ik werd letterlijk platgedrukt en omver geduwd.. 1 keer lag ik echt bijna op de grond..
En het maakt ze niks uit hoor, duwen en trekken, de chinezen generen zich nergens voor!
Ik heb wel genoten, lekker rustig aan terug naar huis gegaan, en onderweg nog wat foto's gemaakt van wat ik allemaal tegenkwam.
Ben vandaag 3 keer met chinese meisjes op de foto geweest, dat vroegen ze allemaal... werd er wel verlegen van!! Maar ze zijn helemaal weg van mijn haar, haha!
Onderweg kwam ik nog een heel klein jochie tegen met een superkleine kooi, met daarin 2 gele kuikens.. Het zag er zo schattig uit!! Hij was er mee aan het wandelen... en dat ging niet heel rustig voor die beestjes, maar toen kregen mensen door dat ik ernaar stond te kijken en kwam het ventje naar mij toe om de beestjes te laten zien, hij was helemaal trots! En vond het toch ook wel eng om mij een handje te geven, zo schattig!! Ondertussen vlogen de beestjes over de grond, lekker gooien met de kooi.. heel ziellig, maar toch erg schattig om te zien!
Ik heb een foto van het kindje gemaakt, die zal ik even op picasa zetten =) Hij kijkt zo schattig!
Oeps, het is toch weer een heel lang verhaal geworden, en om eerlijk te zijn kan ik nog uren doortypen! Maar dan ga ik jullie waarschijnlijk vervelen, en dat wil ik niet, haha!
Ik laat snel weer van van mij horen!!
Liefs Marlijn
Mijn weekend zit er al weer bijna op!
En ik heb weer heel wat meegemaakt!
Ik kijk nu alweer uit naar mijn volgende Mint avondje!!
Maar, dat idee bleek een iets minder goed idee dan ik aanvankelijk dacht..
Want, de chinezen hebben vakantie!
Ik laat snel weer van van mij horen!!
Liefs Marlijn
03 Oktober 2010 - 18:42
Eug:
He MArlijn,
Ik zit helemaal te genieten van jouw belevenissen. Je schrijft zo leuk en de dingen die je meemaakt. Erg leuk, blijft toch die Chinezen, toch welk raar volk....Maar ja die Nederlanders ook hé! Geniet er lekker van. Ik ff doorzappen naar jouw foro's. Greetzzz Eug -
03 Oktober 2010 - 19:04
Juun:
Hee Marlijn !
Keigaaf joh, wat je daar allemaal meemaakt en beleeft... nou, ja, soms wat minder..als je in een kast(?) opgesloten word.Maar leuk joh! Ook hoe je 't allemaal neerzet. Ben benieuwd naar de rest !
Succes en veel plezier he !!! -
03 Oktober 2010 - 20:29
Je Moedertje:
Nou, vervelen zal het niet gauw, hoor! Daar moet je het zeker niet voor laten!!!Je maakt toch steeds weer iets anders mee, dus blijft het spannend!
Vooral doorgaan!
Kus van je moedertje xxx -
04 Oktober 2010 - 20:19
Sharona:
Het klinkt allemaal zo super gaaf als je het leest! Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Leuk ook wat je allemaal tegenkomt, zo anders dan hier! Spreek je snel! Geniet ervan.
Liefs en een dikke kus, Sharona -
04 Oktober 2010 - 20:37
Dieneke:
Hi marlijn,leuke brief weer vandaag. Ga zo even je foto's bekijken die staan dan weer bij Hans op de computer,lekker handig hè,nou geniet maar van alles en als je al die aandacht zat wordt kun je altijd nog je haar verven haha dikke kus van ons,xxx -
04 Oktober 2010 - 20:50
Dieneke:
Nou ja zeg,kunnen we niet je foto's bekijken,want er schijnt een foute doorlink te zijn en kunnen ze daarom niet ophalen,jammer!misschien morgen?liefs Hans en dieneke -
05 Oktober 2010 - 07:40
Dieneke:
Hoi,marlijn,ik heb je foto's gezien.echt fantastisch,zeker die met dat jongetje,ik weet al wat we vanavond gaan eten....EEND haha,lieve groetjes