De eerste dagen
Door: marlijnH
Blijf op de hoogte en volg Marlijn
11 September 2010 | Nederland, Wateringen
Nou, daar ben ik dan.. In de bruisende, drukke stad Shanghai! De reis is helemaal goed gegaan, ik heb veel geslapen in het vliegtuig, dus kwam vrij uitgerust (als je dat al kan zeggen na zo'n lange reis) aan in Shanghai. Na een drukke en lange taxi rit samen met Lonneke was ik dan eindelijk in mijn appartement. Ik heb mij op het ergste voorbereid, maar tegen alle verwachtingen in, is het appartement supermooi en luxe! Het is leuk en gezellig ingericht, wel een plek waar ik mij thuis ga voelen. Ik woon op een compound op de 10e etage, met een uitzicht op allemaal hoge flatgebouwen en een drukke weg. Vrijdag was mijn eerste dag in Shanghai, en die begon eigenlijk al heel gek. De meiden waar ik mee woon moesten gewoon werken, dus ik was op mijzelf aangewezen. Ik sliep pas om 5 uur s'nachts en werd rond 12 uur wakker (hoezo jetlag?) en toen ik de douche uitkwam begon mijn eerste confrontatie met china. Jahoor, 2 chinezen in de woonkamer, schrok me kapot!! Wat doen die hier? hoe komen die binnen? Wat zeggen ze? Want nee, ze kunnen echt geen engels! De vrouw begon tegen mij te ratelen in chinees alsof ik haar verstond en ik begreep uiteindelijk dat ik mijn spullen van bed moest halen en ze er een nieuw laken omheen deed. Heel vaag, want Lonneke wist hier niks vanaf. Toen kwam de man binnenstormen met 2 supergrote dozen,... Wat is dit?? Dacht ik... Ik weer bellen, wat er aan de hand was.. Kwam ik er uiteindelijk achter dat ze 2 nieuwe WC's kwamen brengen.. Ze waren toch niet kapot? Maar ach, laat ze maar.. Je begrijpt natuurlijk wel dat ik een beetje in de war was, mijn eerste ochtend en dan zulke mensen in mijn huis, kregen ze nog ruzie ook! Helemaal schreeuwen. Ik besloot eropuit te gaan op zoek naar de carrefour. Resultaat: Geen carrefour, een zoekende marlijn die behoorlijk in shock was van alle indrukken en die aangestaard werd door elke chinees. Aan het eind van de middag met Hester gezellig op pad geweest, ze heeft me gelukkig veel uitgelegd en savonds met Wim en Hester uit eten geweest in een heel gaaf wijkje in Shanghai.
De stad is mij echt heel erg meegevallen, het is zo mooi allemaal! Zo immens groot en druk! Maar ik vind het wel een supergave stad, en ik hoop dat ik mij snel op mijn gemak voel!
Van de meiden waar ik mee woon hoor ik dat het normaal is om de eerste paar dagen in de war te zijn en het allemaal een beetje vreemd te vinden, dus dat stelt mij ook weer gerust!
Straks gaan we met zn 3en naar de fake market, en vanavond met een groep mensen uit eten en daarna waarschijnlijk stappen. Dus als ik wat mensen leer kennen komt het allemaal vanzelf denk ik.
Het is alweer een aardig lang verhaal geworden, en ik kan nog veeeeel meer vertellen!! Want in die 2 dagen heb ik al zoo veel gekke dingen meegemaakt! Maar dat laat ik jullie een andere keer weten :).
Eerst maar even laten weten dat alles goed gaat. Dinsdag begint mijn stage, en ik heb erg veel zin om te beginnen! Dan voel ik me wat nuttiger en dan zal ik ook veel sneller leren.
Ik laat snel weer wat horen!!
Veeel liefs en een dikke knuffel,
Marlijn
11 September 2010 - 07:44
Jennifer:
Hey Marlijn!
Wat klinkt het allemaal spannend zeg :D En je maakt ook gelijk weer wat mee op je eerste dag, typisch haha! Heel erg veel plezier met de stad verkennen en er je eigen plekje van te maken!
Liefs, Jennifer. -
11 September 2010 - 09:15
Amber:
Hahaahahhaa, gaaf!
Het klinkt allemaal superleuk en ook als een grote cultuur shock!
Heel veel plezier en ik kijk uit naar je volgende blog! xxx -
11 September 2010 - 13:20
Hans Nijhuis:
Ha die marlijn, lurk dat je al wat hebt meegemaakt maar dit is nog maar het begin wacht maar af. Spreek ook uitvaring. Gelukkig heb je Hester bij je in de buurt die haar mannetje staat e je wel zal helpen. Ben je al op de bunt geweest in die gezelige barretjes op de daken geweldig, vraag dat maar aan Jurgen
Wij volgen je met plezier zo komt erbij ons ook eea boven tot gauw op je site Gr.Hans -
11 September 2010 - 17:34
Annebel:
Marlijntje!!
Geweldig om zo te lezen hoe het gaat! kan me voorstellen dat je behoorlijk in shock bent als je van die chineze voor je hebt staan in je eigen huis!! maar wie weet kom je zo straks nog terug en kun je net zo ratelen als hun (zo makkelijk zal chinees vast niet gaan maar toch :P) geniet ervan!
liefs Annebel